BLOG

Cel mai mare dușman al Românei este actuala clasă politică (II). 7 motive pentru care românii din Diaspora trebuie să iasă în stradă.

Devine din ce în ce mai evident că trebuie să ducem la bun sfârșit revoluția începută în 1989. Chiar și după 25 de ani. De data acesta, de jos în sus. Fără KGB-iști. Fără odraslele nomenclaturiștilor cu doctorate la Sorbona. Fără impostori și "lideri" autodeclarați. Cu noi, alături de cei care protestează acum pe străzile din România.

Sursa foto: Adevarul

Îndată se implinesc 26 de ani de când noi, românii din străinătate, am împărțit cu cei de la vatră pâinea și sărăcia, bucuriile și necazurile. Exact cum au făcut-o ai noștri în România dinainte de 1989. Românii care s-au întors în țară odată cu primele “alegeri libere” din 1990, au fost respinși,  izolați politic și desființați profesional de nomenclaturiștii cu false certificate de revoluționar. Atunci, puținii oponenți reali ai regimului comunist (cum a fost Corneliu Coposu) împreună cei câțiva lideri din străinătate adunați în jurul lor, nu au reușit să penetreze zidul securisto-mafiot a celor care au dat României destinul de astăzi. 

Eu tare îmi doresc ca să învățăm ceva din această lecție și să nu sfârșim, ca mulți dintre predecesorii noștri de la începutul anilor 90, în situația de a fi servitorii unor viermi politici care distrug țara.

Aproape 26 de ani mai târziu și vedem că încă să plătim consecințele neimplicării noastre civice și politice de-a lungul anilor. Am plătit cu posibilitatea de a avea un viitor în țara mama. Diaspora românească numără aproape 4 milioane de suflete și suntem pe cale să-i lipsim și pe copiii noștri de șansa unei vieți normale în România.

Vă ofer 7 motive pentru care, noi, românii din afara granițelor, ar trebui să ieșim în stradă și să grăbim înlăturarea cancerului politic și moral care a cuprins România:

  1. Vrem o țară ca afară. Vrem ca normalitatea să domine agenda noastră zilnică, inclusiv a celor care ne guvernează. Vrem să nu mai citim pe BBC și pe alte canale de știri internaționale despre politicieni români șpăgari, plagiatori, corupți; despre ineficiența justiței și eșecul reformelor. Vrem ca primarii și consiliile locale de pe meleagurile natale să ne scoată din Evul Mediu prin aducerea de instalații de canalizare și apă curentă (și noi plătim taxe și impozite). Vrem să nu mai moară bebelușii în spitale, ori tinerii în cluburi din cauza sistemului deja consacrat “MERGE ȘI AȘA”. Vrem educație, sănătate, reforme reale și profunde în justiție adiminstrație și economie.

  2. Suntem mai mult decat niște calcule statistice la alegeri. Ne-am săturat să fim folosiți doar în scop electoral, tratați ca niște cirezi vite, în folosul unor călăi de țară. În 2014, la fel ca și la scrutinele precedente, am fost asmuțiti unii împotriva altora. Interesul LOR față de NOI durează doar pe durata campaniilor electorale și a zilei de vot. În 2016 avem alegeri parlamentare și se va întampla exact la fel. Nu mai putem înghiți la nesfârșit minciunile unor viermi politici și nu mai putem trece peste disprețul cu care suntem tratați de către aceștia

  3. Pentru că Putem și Trebuie. Putem pentru că nimic și nimeni nu ne mai controlează. Sunem tineri, liberi, neancorați și neînregimentați în mocirla de acasă. Trebuie pentru că suntem "legați ombilical de România", acolo tânjesc sufletele noastre. Pentru că avem o datorie morală față de înaintași și o responsabilitate față de noi înșine și părinții rămași singuri. Pentru că avem potential și competența necesară. În străinătate s-au format până acum zeci de mii de studenți, absolvenți, profesioniști, antreprenori și profesioniști capablili să-și aducă o contribuție majoră la reconstrucția României. Există printre noi oameni care îi pot înlocui oricând pe cei de acasă.

  4. În comunitățile românești din străinătate se formează o adevărată axă a răului, o extensie a celei din România. Una care are drept scop acapararea și subjugarea totală a intereselor românilor din diaspora. Această axă a răului cuprinde și se manifestă prin tot soiul de caractere: lideri autointitulați și reprezentanți autodeclarați (de fapt, niște semidocți și mediocri tupeiști care nu seamănă decât ură și dezbinare); grupări de securiști care trăiesc din căpușarea economică a românilor de peste granite; hoarde de zombi politici ce caută adepți și legitimitate în randul comunităților noastre din străinătate; WC-uri media care promovează tot ce este mai nociv pentru români și care au ca scop direcționarea și înregimentarea diasporei românești în aceleași fracțiuni politico-mafiote care au dus la exilarea noastră din țară.

  5. Vrem o viziune și strategie clară asupra viitorului nostru în România.
    Momentan suntem doar un calcul politic (la alegeri), fie vite bune de muls (când trimitem bani în țară). Parlamentarii de diaspora și liderii autorităților autorizate nu au reușit până azi să vină cu niște planuri concrete pentru românii din străinătate. Impostorii care ne reprezintă în Parlament ne consolidează prin atitudinea lor statutul de "străini în propria țară". De aceea, inițiativa stabilirii unei strategii naționale pentru viitorul nostru în România trebuie să pornească chiar din Diaspora.

  6. Suntem datori să luăm o atitudine fermă față de disprețul cu care am fost țratați în UE, datorită incompetenței clasei politice din România.  În 2007 am fost admiși și tratați în “familia europeană” ca niște imigranți de categoria a doua. Cei 7 ani de restricții dure au trecut, însă consecințele reducerii mobilității muncitorilor, studenților și specialiștilor în cele mai importante țări Europene se resimt și acum. Unii parveniți au pus bazele unor adevărate rețele de fraudă și exploatare a românilor din străinătate. Asta în timp ce în guvernanții au acționat în dauna noastră prin paralizarea institutiile statului cu șpăgi ori licitații frauduloase organizate în folosul firme ce alimentau visteriile partidelor cu bani de la bugetul de stat.

  7. NU VĂ MAI VREM! Reprezentanți ai partidelor politice, BOR, instituțiilor centrale, regionale și locale, NE-AM SĂTURAT DE VOI! Nu mai vrem ca instituțiile statului și noi să fim la cheremul unor izmănari recompensați cu grade militare pentru proliferarea unor structuri mafiote. Nu mai vrem ca până și sufletele să fie căpușate de către sutane care au transformat credința într-o unealtă meschiă de făcut bani. Impostorii, hoții și incompetenții care au reprezentat românii din străinătate în Parlament și Guvern: AFARĂ CU VOI!

Vedeți voi, toate necazurile noastre se trag de la clasa politico-securisto-mafiotă actuală, indiferent că vorbim de PSD, PNL (PDL+PNL), UNPR, UDMR etc . Aceasta își are sorgintea în deciziile noastre din trecut de a alege răul cel mai mic. Își au originea în nepăsarea și resemnarea noastră, în alegerea de a-i tolera zi de zi pe nemernicii din instituțiile publice, în special Guvern, Parlament, Preșidenție, Consilii Județene și Locale sau Primarii. Toate se întorc împotriva noastră ca un bumerang.

Bate un vânt rece prin comunitățile românești de peste granițe. Aduce  cu el mediocri, corupți, hoți, incompetenți, impostori, filfizoni cu doctorate făcute pe bani furați de părinții revoluționari. Inevitabil, va aduce în prim plan sosiile celor de acasă. În curând nu vom mai putea respira de EI nici în străinătate. Încotro o vei apuca?

Îți pasă de România și ai ajuns ca cei de acasă la capătul răbdărilor? Dacă da, ieși în stradă! Acum, până nu este prea târziu.

Foto: Facebook (Vlad Petreanu)